דלג לתפריט ראשי דלג לתפריט תחתון דלג לתוכן מפת אתר

גודל טקסט

שאלות ותשובות

שאלות ותשובות על טיפול זוגי

מתי נכון לפנות לטיפול זוגי או משפחתי?

כאשר מאמציהם של הפרט/הזוג/המשפחה להתמודד עם הבעיה אינם יעילים או לא נושאים את הפירות המצופים על ידם.

כמה זמן נצטרך להיות בטיפול?

בתחילת הטיפול הפונים מגדירים בעבודה משותפת איתי, המטפלת, את המטרות שלהם כלומר לאן היו רוצים להגיע / מה היו רוצים להשיג בתהליך הטיפולי. אחת לכמה זמן נבצע הערכה ונבדוק כמה אנחנו קרובים להשגת המטרות. כאשר הפונים מדווחים כי הושגו שינויים לשביעות רצונם אזיי אין צורך בהמשך טיפול. לעיתים ובהתאם לרצון הפונים ייקבעו פגישות מעקב עד לסיום מלא של הטיפול.

בן/בת זוגי לא מעוניין להגיע לטיפול ואני חושב/ת שאנו זקוקים לטיפול זוגי. מה לעשות?

טיפול זוגי, בעיניי, עדיף שייערך עם שני בני הזוג כדי שיוכלו לשמוע אחד את השני ומתוך כך לפעול לקחת אחריות, כל אחד בחלק שלו, לעבר שינוי. יחד עם זאת המצב בו יש בן/בת זוג אחד שמעוניין יותר להגיע לטיפול ואילו האחר פחות הוא מוכר. במצבים כאלו אני ממליצה לנסות לגייס את בן/בת הזוג להגיע לפחות לשיחה ראשונה אחת. כדאי להגיד לבן/בת הזוג שהקשר הזוגי הוא משמעותי לך, חשוב לך לטפל בדברים, בודאי יש דברים שמפריעים לו/ה אצלך כמו שלך מפריעים דברים אצלו/ה ושהיית רוצה לשמוע גם מה מפריע לו/ה. במידה שלא ניתן לקבל את שיתוף הפעולה של בן/בת הזוג נעבוד עם מי שיש, אבל חשוב בעיניי לא לוותר על כך מראש אלא לנסות לעשות מאמץ לגייסו/ה.

כל כמה זמן נפגשים ומה משך כל פגישה?

התדירות הרגילה של המפגשים היא אחת לשבוע, משך כל פגישה כשעה. כמובן שאם מדובר בפונה/ים שנמצא/ים בעיצומו של משבר אקוטי ויש צורך להגביר תדירות אז בתיאום עם הפונה/ים אראה אותו/ם בתדירות גבוהה יותר. באותה מידה כאשר הפונה/ים מדווחים על שינוי שהושג וחש/ים פחות נזקקות לשיחות בתדירות של אחת לשבוע אז בתיאום עמו/ם נרווח את השיחות.
אני משתדלת לתאם לפונה/ים יום קבוע ושעה קבועה על מנת להקל על ההתארגנות של כולנו.

האם במהלך טיפול זוגי יהיו גם פגישות בנפרד עם כל אחד מבני הזוג?

הזמנת בני הזוג בנפרד נעשית לפי הצורך. לעיתים זהו צורך שמגיע מהמטופלים, לעיתים מהמטפל ולעיתים גם וגם. בדרך כלל אני לא נוהגת להזמין בנפרד בתחילת טיפול, אלא לאחר שמתבססת הברית הטיפולית ביני למטופלים ויש יותר אמון בקשר. 

מה הן השיטות והגישות הטיפוליות שמנחות את עבודתי?

גישות מערכתיות הן המסד הבסיסי שמנחה אותי בעבודתי. מעבר לכך, אני אוהבת לשלב רעיונות מתרפיה מבוססת מיינדפולנס, גישת גוטמן לטיפול זוגי, הגישה הנרטיבית, E.M.D.R - בעיקר עם טראוומה וחרדה, SEE FAR CBT ובעבודה עם הורים גישת "ההתנגדות הלא אלימה" ו"הסמכות החדשה".

האם ניתן לקיים איתי פגישות באופן מקוון?

כן, אני מקבלת לטיפול והדרכה גם באופן מקוון. דרך זו מרחיבה את האופציות להפגש בכל מיני מצבים, למשל כשאחד מבני הזוג עובד בחו"ל והשני נמצא בארץ, זוגות שחיים בחו"ל, במצב של בידוד כמו בתקופת הקורונה.

whatsapp